gelezen boeken
home  terug

2007-10-07 22:45:09
Het Huis met de leeuweriken van Antonia Arslan
Een recensie geschreven door Suzanne.

Dit boek vond ik op zich wel interessant door zijn geschiedkundige waarde, ik had nog nooit iets gehoord over het Armeense volk in de Tweede Wereldoorlog. Maar qua roman vond het ik niet echt indrukwekkend. Het is vrij oppervlakkig en afstandelijk geschreven, karakters worden niet echt uitgewerkt (teveel personages?). En iets teveel bloederige details naar mijn smaak, maar goed, misschien kunnen andere mensen daar wel tegen...


Cijfer: 6.5  

2007-10-08 09:07:24
Het Huis met de leeuweriken van Antonia Arslan
Een recensie geschreven door Lonneke.

Ik kon er in eerste instantie erg moeilijk doorheen komen. Toch kwam er een moment waarop ik gegrepen werd en in het verhaal getrokken werd. Soms wordt het al te gruwelijk en expliciet beschreven maar dat maakt, wat mij betreft, het verhaal sterker. Als het zo daadwerkelijk is gebeurd dan mag zeker ook verteld worden waartoe mensen in staat zijn.

Cijfer: 7.5  

Bezoekersbeoordeling: 4.6  ( gebaseerd op: 465 stemmen. )    
Stem:            
Extra info:  Uitgeverij  |  2005 |  251 blz. |  90 458 5052 4 | Er zijn 2 recensies geschreven door de leesclub.  |  En 1 door bezoekers.
Voor het boek Het Huis met de leeuweriken zijn ook recensies geschreven door bezoekers van onze website.
Lees onderstaande meningen of schrijf er zelf een...
17 mei 2010, 20:22
Een bezoekersrecensie geschreven door: Vince.

Het is bijzonder goed geschreven, vol met leven, liefde en dood. Nadat je dit boek leest ben je niet langer hetzelfde en hoef niet niet langer de Bijbel te lezen. Dit laat me enigzins spraakloos want ik heb het net gisteren afgelezen en ben nog sterk onder de invloed. Dit moet iedereen absoluut lezen. Er zijn boeken dat als een een pagina leest kan je je van het moek niet meer losmaken, als ik toevallig een paar zinnen las van Het huis met de leeuweriken was ik meteen ingenomen. 10 op 10. Het boek van het leven (en dood).

Cijfer: 10